Ce parere aveti despre scoala din Romania?

duminică, 8 mai 2011

Interviul saptamanii (4)

Eliza, cea care se ocupa de sectiunea "Interviuri", a avut ocazia sa il cunoasca pe domnul Marian Stas prin intermediul programului Codecs- Liderii Mileniului Trei, in urma cu cativa ani!



De atunci, l-a admirat mereu si a invatat foarte multe de la dumnealui, motiv pentru care acum l-a si intervievat in calitate de membru al juriului- categoria universitar!

Iata rezultatul:


*Cum a fost experienta de jurat la Gala Premiilor in Educatie?
R. Exceptionala, in fiecare clipa a derularii ei! Rareori am trait un sentiment comparabil de tulburator - onoare, respect, gratitudine si... "umilitate" (humbleness) impletite indeolalta, fata de oamenii pe care mai intai i-am vazut prin aplicatiile lor iar apoi i-am intalnit in conversatiile directe ale interviurilor! Pentru mine a fost o experienta cu un coeficient de responsabilitate absolut.
 
*cu ce impresie ai ramas dupa ce ai jurizat dosarele de candidatura ale studentilor declarati eligibili?
R. Cu bucuria intalnirii unor tineri profesionisti autentici, deopotriva de tari la scoala si la uimitoare colectii de proiecte, care mai de care mai spectaculoase. M-am regasit in multi dintre ei, dupa cum m-am simtit deopotriva de onorat de privilegiul lecturii aplicatiilor lor.
 

*Are educatia din Romania nevoie de astfel de evenimente precum Gala Premiilor in Educatie?
R. DA! Recunoasterea publica a valorii autentice, incontestabile in educatie este, in opinia mea, un exercitiu necesar de deontologie si onestitate profesionala, menit a puneordine acolo unde acum, de multe ori, multe lucruri sunt "cu susul in jos" si multe fome, fara fond!...
 
*Devine educatia mai puternica atunci cand este premiata?
R. Educatia devine mai puternica atunci cand e "pe bune" - adica atunci cand, inainte de orice, cultiva VALORI! Daca premiile celebreaza valorile autentice ale educatiei, atunci da, ele contribuie la consolidarea fortei de model a acesteia.
 

*Un mesaj pentru tinerii frumosi ai Romaniei:)
R. ZBURATI IN CERUL VOSTRU CEL MAI INALT!
:-)
 
BAFTA MAXIMA!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu