Ce parere aveti despre scoala din Romania?

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Procesul de jurizare


Procesul de jurizare a candidaturilor depuse pentru Gala Premiilor in Educatie, editia 2011, cuprinde trei etape:

Prima etapa

Aceasta se desfasoara pe parcursul perioadei de inscrieri, pana pe 27 septembrie 2010. In cadrul acestei etape, o echipa alcatuita din angajatii Fundatiei verifica eligibilitatea candidaturilor primite prin posta.

Fiecare candidatura trebuia sa contina:
Formular de concurs completat si semnat. Pentru completarea formularului de concurs, participantii trebuie sa urmeze pasii de mai jos:

- Sa creeze un cont pe site-ul competitiei. Contul le permite accesarea formularului de concurs.
- Sa complteze online formularul de concurs.
- Sa printeze formularul de concurs, sa-l semneze si sa-l trimita prin posta, pe adresa Fundatiei Dinu Patriciu.

Vor fi declarate eligibile doar candidaturile care au formularul de concurs semnat.
Dovezi care sa ateste valoarea de adevar a informatiilor precizate in formularul de concurs. Pentru a nu ingreuna procedura de inscriere, organizatorii lasa la latitudinea participantilor sa aleaga natura documentelor. Sunt acceptate: copii ale diplomelor obtinute, adeverinte scolare, recomandari, inregistrari audio sau video, link-uri spre pagini de internet care pot dovedi implicarea participantului in anumite activitati.



A doua etapa

Aceasta etapa se desfasoara in perioada 28 septembrie – 22 octombrie. In cadrul ei, Juriul va evalua formularele de concurs eligibile.

Juriul va primi prin email doar formularele de concurs ale participantilor, fara documentele suplimentare expediate de acestia. Daca Juriul considera neintemeiata o afirmatie din formularul de concurs, poate sa ceara organizatorilor dovezile trimise de participant.

Pentru sectiunile de concurs "Elevul anului", "Studentul anului", "Educatorul/Invatatorul anului", "Profesorul anului preuniversitar", "Profesorul anului universitar" si "Bibliotecarul anului" vor fi evaluate activitatile desfasurate in perioada anului scolar 2010 – 2011. Se vor lua in considerare si activitatile din perioada vacantelor.

Pentru sectiunea "Cercetatorul anului" se va evalua in special activitatea din perioada anului scolar 2010 – 2011, dar se va tine cont si de proiectele desfasurate in ultimii 3 ani.

Pentru sectiunile "Scoala anului" si "Facultatea anului" se va evalua in special activitatea desfasurata in perioada anului scolar 2010 – 2011, dar se va tine cont si de activitatea din perioada anului scolar 2009 – 2010.

Pentru sectiunea "Cel mai bun proiect educational" sunt eligibile proiectele initiate (cel mult) in urma cu 2 ani si finalizate pana la data de 15 iunie 2011.

Pentru sectiunea "ONG-ul anului" au fost evaluate organizatiile care aveau o experienta de minim 2 ani in programe sau proiecte educationale.

Jurizarea pe categorii de concurs

In functie de numarul candidaturilor primite, Juriul va fi impartit pe grupuri de lucru.

Fiecare grup de lucru va evalua maxim 100 de candidaturi si va desemna cate 10 finalisti pentru fiecare sectiune de concurs.

Formularele de concurs vor fi evaluate pe baza unor criterii de evaluare. Exista criterii de evaluare distincte pentru fiecare sectiune de concurs.

Fiecare criteriu de evaluare reprezinta un procent din nota finala.

Ficare criteriu de evaluare va primi note de la 1 la 10.

Fiecare membru al Juriului va acorda cate o nota pentru fiecare candidatura evaluata. Aceasta nota reprezinta media ponderata calculata pe baza notelor acordate fiecarui criteriu de evaluare.

Pentru fiecare candidat, nota finala reprezinta media aritmetica, calculata pe baza notelor acordate de toti membrii Juriului categoriei respective (sau a grupului de lucru).


A treia etapa

Aceasta etapa se va desfasura in luna octombrie. In cadrul ei, Juriul va intervieva finalistii fiecarei sectiuni de concurs.

Finalistii nu vor fi departajati prin notele primite in etapa doi.

Fiecare jurat va acorda o nota pentru fiecare participant. Primii trei finalisti cu notele cele mai mari vor fi desemnati castigatorii competitiei.

Pentru sectiunile "Scoala anului" si "Facultatea anului" vor fi stabilite vizite in locatii.

Pentru sectiunea "ONG-ul anului" vor fi stabilite interviuri cu reprezentantii organizatiei.

Pentru sectiunea "Cel mai bun proiect educational" vor fi organizate interviuri cu initiatorii proiectului.

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul Galei Premiilor in Educatie, care va avea loc pe data de 3 noiembrie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu