Ce parere aveti despre scoala din Romania?

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Aparitie in "Ziarul de Roman" !

Dupa ce posterele uriase cu Gala Premiilor in Educatie au aparut in oras, cei din presa ne contacteaza pentru a le da detalii despre proiect! Asa s-a intamplat si cu Ziarul de Roman!

Iata ce articol au publicat, atat in ziarul tiparit, cat si pe Facebook!


!!! Acest articol are 512 vizualizari!!!


Articolul complet il puteti citi aici: http://www.ziarulderoman.ro/stiri/citeste/elevii-cer-recompensa-pentru-performanta-3814/

vineri, 29 aprilie 2011

Prezentari la Grup Scolar "Vasile Sav" !

Astazi, Grupul Scolar Vasile sav si-a deschis larg portile, pentru a primi mesagerii Galei Premiilor in Educatie!

Eliza, Raluca si Diana au promovat la 4 clase- aIX-a, a X-a, a XI-a si a XII-a, evenimentul organizat de Fundatia Dinu Patriciu. Iata cum a fost:

*La intrebarea "Cine a auzit despre Gala Premiilor in Educatie", nimeni nu ridica mana...



*Asa ca ne incepem povestea si le spunem elevilor si profesorilor despre posibilitatea de a se inscrie la Gala....


*Pentru ca la 3 dintre clase nu am avut videoproiector, ne-am folosit creativitatea....






*Iar acolo unde am avut parte de videoproiector, ne-am folosit din plin de prezentarea in Power Point:)





*Mai apoi, le-am oferit pliante si mini-flyere, invitandu-i sa ne viziteze blogul!




*Iar celor de la clasa a XI-a le-am pregatit si un mic concurs: "Stii si castigi"- cel ce a raspuns corect la intrebarea adresata de Raluca, a primit in dar un Cub Creativ cu imagini din orasul Roman



*Cat despre final, acest a fost dedicat feedback-ului. Iata ce ne-au spus elevii si profesorii despre prezentarea noastra si despre Gala:

1. Metoda de feedback folosind coli A3 si markere
2.Metoda de feedback folosind sticky notes :) 




3.Metoda cartonaselor rosii- elevii au primit cartonase albe si rosii- daca nu le-a placut prezentare, trebuiau sa ne ofere un cartonas rosu pe care sa ne scrie ceea ce nu le-a placut; daca prezentarea a avut succes, ne ofereau un cartonas alb cu gandurile lor! 

Si iata rezultatul: 



...Plicul vesel (cartonase albe), e plin iar cel trist(cartonase rosii) e gol
 
!Va multumim pentru ca ne-ati primit cu atata caldura in liceul vostru! Ne-am simtit extraordinar si vom mai reveni! Mult succes! 

Noi oameni afla despre Gala Premiilor in Educatie!

Stiti cate pliante si cati fluturasi am impartit azi? Mai mult de 120!



Unde? La "Grup Scolar Vasile Sav"- Roman...
Cum am ajuns acolo? Gratie lui Dragos- Cosmin Toma, care ne-a facilitat accesul in aceasta institutie de invatamant si caruia ii multumim pentru implicare si pentru cum ne-a primit!


...si pentru ca Anca avea teza la limba si literatura romana, alaturi de noi a fost Diana, cea care ni s-a alaturat ca voluntar!
*Dar asta nu e tot ceea ce am facut in acest liceu! Detalii curand!

joi, 28 aprilie 2011

Noapte bună, Herr Direktor!

Colegiul National Roman-Voda e in doliu... domnul director adjunct Prof. Ioan Vega, s-a stins ieri din viata, lasand in urma o cariera impresionanta de profesor si zeci de ani in care a ajutat CNRV sa infloreasca!

Nu va vom uita! Condoleante familiei!....

Detalii aici: http://cnrv.ro/2011/04/28/noapte-buna-herr-direktor/ 

We are big!

Iata marea noastra surpriza :)

*In orasul Roman, exista de acum 3 astfel de panouri publicitare, dedicate Galei Premiilor in Educatie. Toate sunt pozitionate in zone centrale, precum Strada Rahovei, Casa de Cultura a Sindicatelor si Scoala de Muzica!

Ii multumim din suflet domnului Marius Neculai, cel care mereu a ajutat tinerii si a sprijinit educatia!

miercuri, 27 aprilie 2011

Prezentare la clasa a X-a A!

Astazi, de la 9.00 la 10.00, am avut placerea de a prezenta Gala Premiilor in Educatie la clasa a X-a A a Colegiului National Roman- Voda; iata povestea prezentarii noastre:

*Am inceput cu " Minutele creativitatii"- elevii s-au impartit in 5 grupe si au primit sarcina de a ne arata ce inseamna pentru ei "Educatie puternica" si cum facem Educatia din Romania mai puternica....




*Dupa care ne-au prezentat rezultatele....  



* Si pentru ca majoritatea au spus ca Educatia devine mai puternica prin investitii.....                                                                    
* Le-am spus ca Fundatia Dinu Patriciu tocmai asta face: Investeste in Educatie..si asa a inceput prezentarea Galei...




 *dupa care i-am invitat sa ne viziteze blogul.....


 *le-am oferit pliante privind criteriile de eligibilitate.....


 *Iar la final, am primit si feedback :)








* Le multumim tare mult!

Multumim!

Va multumim tuturor celor ce ne-ati vizitat blogul! Am depasit cota de 3000 de vizualizari! :)

Am revenit!

Hristos a Inviat!

Dupa o scurta pauza, revenim in forta! Suntem pregatite de o campanie pe cinste si va prezentam ce am mai facut intre timp:

*Am aparut in ziarul Adevarul de Seara!


Articolul in intregime il gasiti aici:


http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Echipa_nemteana_promovata_in_finala_AGIL_0_470352973.html 





 

duminică, 24 aprilie 2011

Interviul saptamanii (1)

Saptamana aceasta am avut deosebita placere de a discuta cu Tudor Tiron-Giurgica, cel care in 2010, a obtinut la Gala Premiilor in Educatie, Trofeul "Elevul Anului". Iata ce a iesit in urma acestui mini interviu:

Ce te-a determinat sa te înscrii la Gala Premiilor in Educatie?
        În mod sigur nu a fost o decizie calculata, e unul dintre acele lucruri pe care le faci din curiozitate, spirit de aventura (sau competitie) si abia mai apoi începi sa te gândesti la motivatiile ascunse. A fost în primul rând o modalitate de a ma testa într-un teritoriu nou. Ma refer la universul ONG (stiti la ce ma refer, lumea în care cel mai utilizat cuvânt este proiect) pe care se bazeaza Gala, în contrast cu universul educatiei formale din care provin eu. Pe aceeasi linie, am luat-o si ca pe o provocare pentru ca ma înscrisesem si cu un an înainte, dar fara succes. În final, este o placere sa iau parte la un program de profil înalt care îsi propune revigorarea educatiei românesti.

Ce consideri ca te-a recomandat pentru marele premiu?
           Sunt doua cuvinte cheie: diversitate si intensitate. Sa va explic: m-a avanajat faptul ca am urmarit obiective diverse ca arie si nu numeroase, dar importante. Mai exact, mi-am urmarit cu succes pasiunea mea pentru stiinta (mai exact, fizica) în cadrul olimpiadei nationale si am obtinut o medalie de aur la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene, activitate care necesita un volum consistent de munca. De asemenea am facut alegerea (criticata de multi) de a renunta la participarea la Olimpiada Internationala de Fizica pentru a lua parte la un program de cercetare în S.U.A. Pe lânga asta, am investit timp si energie în activitatea de voluntariat, în special prin organizarea în scoala a unui eveniment pe tematica eco, în care au fost implicati sute de elevi. Pare mult? Ascultati aici: altii au avut dosare de înscriere duble, chiar triple fata de al meu. Este, în final, o problema de canalizare a resurselor.

Cum a fost la interviu? Cine te-a intervievat, ce întrebari ai primit?
          Juriul Galei reuneste o varietate impresionanta de persoane care se afla în vârful domeniilor lor de activitate, de la artisti si jurnalisti la profesori si antreprenori, toti cu o experienta educationala solida. Tocmai prin asocierea unor puncte de vedere categoric pertinente, dar diferite se doreste obtinerea unei jurizari obiective. Personal, cred ca interviul a fost bila mea alba. Din câte am observat, eram cam cea mai degajata persoana din sala de asteptare (în primul rând pentru ca eram convins ca sansele mele de câstig erau minime). Puteam sa simt mirosul stresului. Iar interviul, poate prea scurt, a decurs neasteptat de lejer: s-a discutat deschis, s-a si râs, iar întrebarile nu au fost în niciun caz de intimidare. Mi-a placut în special prima remarca care mi s-a adresat, din partea domnului Vasilescu (directorul Palatului Copiilor), aceea de a îmi alege singur prima întrebare. În concluzie, abia astept sa fiu si eu în juriu în editia de acest an!

Câteva impresii din seara galei - aveai emotii? Ce ai simtit când ai aflat ca ai luat trofeul?
          Nu aveam nici mari sperante asa ca nici emotii nu aveam! Mai degraba m-am speriat când a trebuit sa urc pe scena sa iau trofeul si sa încerc sa transform notitele disperate din palma într-un discurs cât de cât fluent.

Ce gânduri de viitor ai?
        Deocamdata, doar pe termen scurt: sa particip cu success la interul de fizica de la vara si apoi sa aplic pentru o universitate de top, probabil în State sau în Anglia. Mai departe, nu stiu nici eu. Probabil voi lucra într-un domeniu transdisciplinar (cum suna neuroscience?) în care ce fac sa aiba impact asupra vietii oamenilor. Si o noua gaselnita de-a mea: sa deschid în România o scoala de performanta în stiinte.

Daca cineva îti pune în fata o foaie pe care scrie doar atât: importanta educatiei, ce iti vine în minte în primele 2 minute?
       Ce întelegem de fapt prin educatie? Primul gând: educatie=scoala. La al doilea deja ne dam seama de complexitatea situatiei: educatia poate fi orice interactiune care modifica, voluntar sau nu, comportamentul unei persoane. Se poate discuta mult pe aceasta tema (exista voci care sustin inclusiv ca scolile ar trebui desfiintate pentru ca ofera o forma nenaturala de educatie), dar o sa ma opresc la situatia actuala din România, în care un contrast fundamental se poate exprima asa: scoala vs. lumea reala. Ne punem deci întrebarea daca cele 6-7 ore petrecute zilnic în scoala se justifica drept ceea ce ar trebui sa fie, si anume pregatirea elevului pentru ce îl asteapta afara. Dezinteresul fata de scoala este o reactie fata de acest fenomen (si într-o la fel de mare masura fata de calitatea actului didactic). Iar aici este doar începutul unui cerc vicios deoarece extrem de putini dintre cei care s-au îndepartat de scoala se întorc cu dorinta de a o schimba. Importanta educatiei este incontestabila dar câti dintre cei implicati în acest proces realizeaza ca nu sunt doar rotite într-un angrenaj, ci componente active, care pot influenta o schimbare?

 





Hristos a Inviat!

Surpriza noastra, cu ocazia Sarbatorilor Sfinte!

Multumim mult lui Andrei Pascale, pentru ajutor!